Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

Καραϊσκάκειο Ίδρυμα

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια. Αν και ξεκίνησε με τη δημιουργία του Αρχείου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και με όραμα «για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία», η αφοσίωση, το ήθος και ο επαγγελματισμός του, έχουν διευρύνει το φάσμα των υπηρεσιών του.

Είναι πλέον ένα ίδρυμα με διαπιστευμένα και εξαιρετικά εξελιγμένα διαγνωστικά εργαστήρια που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους Κύπριους ασθενείς με αιματολογικές και άλλες κακοήθειες. Έχει καταφέρει να διατηρεί το μεγαλύτερο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών σε αναλογία πληθυσμού, με περισσότερους από 185.000 εθελοντές δότες, από τους οποίους οι 35.000 είναι Τουρκοκύπριοι.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα συνέχισε την ανοδική του πορεία ιδρύοντας το 2009, μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων της ΕΕ, ένα υπερσύγχρονο κέντρο βιοϊατρικής έρευνας, με επίκεντρο τους τομείς της αιματο-ογκολογίας, της ογκολογίας και της ανοσολογίας, παρέχοντας παράλληλα επιστημονική υποστήριξη στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των διαγνωστικών εργαστηρίων, εξασφαλίζοντας έτσι τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες για τους ασθενείς. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει οικονομικούς περιορισμούς ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, συγκαταλέγεται πλέον στα καλύτερα διαγνωστικά κέντρα αιματο-ογκολογίας στον κόσμο.

Αυτή η επιτυχία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς μια αποφασιστική ηγεσία, την αφοσίωση του προσωπικού, των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων, τη στήριξη των εθελοντών δοτών, των μεγάλων χορηγών και των συνεργατών. Μεταξύ των στρατηγικών στόχων του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος τα τελευταία χρόνια ήταν και η ίδρυση ενός Διαγνωστικού και Ερευνητικού Κέντρου Παιδικού Καρκίνου, το οποίο έχει επιτευχθεί χάρη στους μεγάλους χορηγούς του. Η απόφαση για την ίδρυση αυτού του Κέντρου λήφθηκε επειδή ο παιδικός καρκίνος είναι υπομελετημένος, αν και αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου παιδιών κάτω των 15 ετών. Με ένα νέο όραμα «για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα», το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα έθεσε ως στόχο τη χρήση προηγμένων εξατομικευμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων που μπορούν να μειώσουν τη νοσηρότητα και θνησιμότητα των παιδιών και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους μετά τη θεραπεία.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα φιλοδοξεί να συνεχίσει να γράφει ιστορία επιτυχίας και με την υποστήριξη των εθελοντών, των μεγάλων χορηγών, των συνεργατών και του κράτους να δίνει παραδείγματα ανθρωπιστικών δράσεων, που να αποδεικνύουν ότι μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος μπορεί να καταφέρει πολύ περισσότερα από το μέγεθός της.